Több mint száz évre visszanyúló tapasztalatával és technológiájával a PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL egy újraszervezett vállalat, amely a FIAT részeként egy évszázaddal ezelőtt született termékeket és márkákat kínál.

Miután már több éve osztozik a márka történetében, értékeiben és tapasztalatában, a PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL vállalat, aki egy malajziai multinacionális vállalatnak számít a kenőolaj-iparágban, és amely 2008-ban felvásárolta az FL SELENIA márkát, mely FIAT OIL vagy FIAT LUBRICANTS néven lett ismert, mára már több mint 20 országban van jelen világszerte, és első osztályú kenőanyagok, funkcionális folyadékok és fagyállók előállításával, forgalmazásával és értékesítésével foglalkozik az autóiparban.

A FIAT vállalattal folytatott közös tervezési folyamat során a PETRONAS LUBRICANTS napi szinten a motorolajok és funkcionális folyadékok előállítási folyamatának fejlesztésére törekszik, és célja, hogy a motorfejlesztéssel összhangban kifejezetten az egyedi járműmodellekhez ideális kenőanyagokat tervezzen, melyek minden alkalommal felülmúlják a nemzetközi specifikációkat.

A PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL több mint 30 különböző márkával büszkélkedhet, beleértve a SELENIA, PARAFLU, TUTELA márkákat, melyeken belül minden terméket a cégcsoport járműinek eredeti alkatrészeihez adnak, eredetiségüket pedig a Fiat, Alfa Romeo és Lancia járművek tulajdonosi kézikönyveiben lévő termékajánlások is igazolják.

Mindenki, aki a PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL vállalatra bízza magát, a gyártóktól elkezdve a végfelhasználókig, kivételes szakértői csapatra és olyan kiváló minőségű termékekre számíthat, melyek minden szükséges biztonsági, teljesítménybeli és fogyasztási, valamint környezeti jellegzetességnek megfelelnek.

SELENIA MOTOROLAJ

PETRONAS SELENIA KENŐANYAGOK: A MOTOR ÉLETÉNEK NÉLKÜLÖZHETETLEN ELEMEI!

Az olaj rendszeres ellenőrzése által meghosszabbítható a motor élettartama. A kenőanyag kiválasztása így alapvető tényezővé válik a jármű kiváló teljesítményének fenntartása, a motor védelme és működésének optimalizálása, valamint az üzemanyag-fogyasztás csökkentése céljából. A Petronas Selenia termékek egyediségét és eredetiségét Szerződéses Műszaki Referenciájuk (C.T.R. - Contractual Technical Reference) is bizonyítja; minden terméknél egyedi típus-jóváhagyási bizonyítvány, melyet a Fiat által közvetlenül végzett tesztek alapján állítanak ki.
A Szerződéses Műszaki Referencia a Fiat cégcsoport nevében minden Petronas Selenia termékre exkluzív típus-jóváhagyási bizonyítványt állít ki. Hogy biztosan a járművéhez ajánlott termékeket válassza, kövesse a tulajdonosi kézikönyvben lévő irányelveket. A szervizelési ütemtervek betartása, valamint a megfelelő kenőanyagok, folyadékok és eredeti csere-alkatrészek használata hosszú távon meghosszabbítja járműve megbízhatóságát és biztonságát.

​​A FIAT PROFESSIONAL ÁLTAL AJÁNLOTT KENŐANYAGOK

PETRONAS SELENIA DIGITEK PURE ENERGY

PETRONAS SELENIA DIGITEK PURE ENERGY

A Selenia Digitek Pure Energy új, teljesen szintetikus kenőanyag, melyet a legújabb benzines motorok számára terveztek.
Viszkozimetriai minőségét és speciális formuláját úgy tervezték, hogy úgy növelje az üzemanyag-gazdaságosságot, hogy közben jelentősen csökkenti a CO2-kibocsátás szintjét.
Kifejezetten a két hengeres TwinAir motorok számára tervezték, így még a túlnyomórészt városi használat által okozott jelentős mechanikai feszültség mellett is optimális védelmet nyújt a motor számára.
Az olyan innovatív műszaki megoldásoknak köszönhetően, mint az elektrohidraulikus szelepvezérlés, a legújabb benzines motorok optimális teljesítményt, alacsony fogyasztást, kellemes vezetési élményt és zajtalan működést kínálnak egyben.

PETRONAS SELENIA WR PURE ENERGY

PETRONAS SELENIA WR PURE ENERGY

A Selenia WR Pure Energy egy új, teljesen szintetikus kenőanyag, amely a legújabb dízel motorok igényeit figyelembe véve készült.
Felülmúlja az ACEA C2 specifikációt, valamint igazoltan alacsony hamutartalommal rendelkezik, amely döntő szerepet játszik a részecskeszűrő égési maradványokkal szembeni védelméhez, melyek veszélyes eltömődéseket okozhatnak magában a szűrőben.
A Selenia WR Pure Energy 5W-30 az első olyan termék, amely magas szintű üzemanyag-gazdaságossági rendszerrel készült. Ez a speciális formula az azonos viszkozimetriai minőségű egyéb termékekhez képest jelentős mértékben segít az üzemanyagköltség megtakarításában.

​Ezen tulajdonságok kiemeléséhez használja a Selenia Digitek Pure Energy kenőanyagot, amely az egyetlen olyan kenőanyag, amit kifejezetten a legújabb TwinAir motorokhoz terveztek:

 • Maximalizálja az üzemanyag-gazdaságosságot
 • Betartja a környezetszennyezés elleni törvényeket
 • Teljes körű védelmet nyújt a motor számára még magas hőmérséklet esetén is
 • Nagy mértékű hőstabilitást biztosít

A kenőanyag a motor leggyakrabban használt alkatrészei számára nyújt védelmet: A Selenia WR Pure Energy jelentősen csökkenti a turbina elszennyeződésének kockázatát, amely a teljesítményromlás egyik fő oka, valamint ha az állapot hosszú távon fennmarad, akár a komponens meghibásodását is okozhatja.
Rendkívüli hatékonysággal bíró kenőanyag, amely alacsony hamutartalmának köszönhetően óvja a környezetet, üzemanyag-gazdaságos, valamint védelmet nyújt az egyre nagyobb teljesítményű, modern dízel motorok számára.

SAE 5W-30, ACEA C2, FIAT 9.55535-S1 SZERZŐDÉSES MŰSZAKI REFERENCIASZÁM: F510.D07

PARAFLU HŰTŐVÉDŐ FOLYADÉK

PARAFLU: KIVÁLÓ HŰTŐVÉDŐ FOLYADÉK

A Paraflu a Petronas Lubricants márkák egyik klasszikusa, amely olyan hűtőfolyadékokat sorakoztat fel, melyek azon túl, hogy a hűtőnek védelmet nyújtanak a téli hónapokban, megakadályozzák az erős hőt, így védik a hűtőkört.
Az 1980-as években ezt a védőfolyadékot használták a Fiat cégcsoport összes járműjének hűtőrendszerében, eredetiségét a Fiat tulajdonosi kézikönyvben lévő ajánlás is igazolja, valamint a terméket a cégcsoport műszaki specifikációi és előírásai közé is felvették.

PETRONAS PARAFLU UP

PETRONAS PARAFLU UP

Meggátolt monoetilén-glikol alapú hűtővédő folyadék szerves formulával, melyet szerves sav technológiával (OAT - Organic Acid Technology) állítottak elő, és kifejezetten olyan hűtőrendszerek számára terveztek, melyek innovatív anyagokat, például könnyű ötvözeteket (magnéziumot és alumíniumot) tartalmaznak.

 • −40 °C és 125 °C közötti védelem
 • Koncentrált és használatra kész formában is kapható.

A járműve hűtőrendszerének megfelelő karbantartásához minden esetben a Petronas Lubricants által forgalmazott hűtővédő anyagokat, valamint a Fiat hivatalos hálózata révén beszerezhető Mopar® eredeti csere-alkatrészeket válassza, hiszen az autógyártók garantálják ezek biztonságosságát, kiváló minőségét, ellenállóképességét és környezetbarát jellegét.

TUTELA PROFESSIONAL SZÉLVÉDŐMOSÓ FOLYADÉK

​TUTELA: OPTIMÁLIS KILÁTÁS A NAGYOBB BIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN

A vezetési biztonságot egyik legjobban meghatározó tényező a kilátás. A Petronas Tutela Professional SC35 szélvédőmosó folyadék a járműgyártókkal való együttműködés eredménye, akik pontosan tisztában vannak a modern anyagok speciális igényeivel, és ügyfeleiknek a lehető legnagyobb kényelmet szeretnék nyújtani vezetés közben. Ezen termékek eredeti követelményei bizonyítják a rájuk vonatkozó magas minőségbeli előírásokat, melyek még a legszigorúbb autóvezetők igényeinek is megfelelnek.

tutela_image

​A TERMÉK FŐBB JELLEMZŐI

Az anionos felületaktív anyag alapú, innovatív, koncentrált szélvédő-tisztítószer:

 • Tisztít, zsírtalanít és hatékonyan eltávolítja a rovarokat, szúnyogokat, zsírmaradványokat és szmogot anélkül, hogy foltot hagyna.
 • Csökkenti a szélvédőmosó rendszer fagypontját tél idején, ezzel fagyás elleni védelmet biztosít.
 • A termék kifejezetten a szélvédők, ablakok és fényszórók gyors és hatékony tisztítására készült.
 • Minden olyan anyaggal kompatibilis, mellyel érintkezik a tisztítás során, így a festékkel, gumi és műanyag részekkel és a krómbevonattal.

Minden olyan anyaggal kompatibilis, mellyel érintkezik a tisztítás során, így a festékkel, gumi és műanyag részekkel és a krómbevonattal.

TUTELA FÉKFOLYADÉK

A fékrendszer komponenseinek védelme érdekében különösen fontos a megfelelő fékfolyadék használata, hiszen ez döntő tényező a fékrendszer megfelelő működését tekintve, és egyben maga a fékberendezés működtetéséért is felelős. A jármű biztonsága és a hatékony fékezés fenntartása érdekében fontos, hogy ne becsülje alá a folyadék néhány fontos paraméterét, melyeknek hosszú távon változatlannak kell maradniuk.

Éppen ezért a FIAT cégcsoport szervizelési terve rendszeres, 2 évente legalább egyszeri fékfolyadék-cserét ír elő.

tutela_brakes_image

​A PETRONAS TUTELA TOP 4 FÉKFOLYADÉK A VEZETÉS BIZTONSÁGÁT NYÚJTJA

A fékfolyadékoknak számos olyan jellemzővel kell bírniuk, melyek döntő szerepet játszanak a vezető és a jármű biztonságát illetően egyaránt:

 • Ellenálló a felforrással szemben, így megakadályozza, hogy gőzbuborékok képződjenek a rendszerben („vapour lock” jelenség)
 • Viszkozitási index, melynek alkalmasnak kell lennie arra, hogy még alacsony hőmérséklet mellett (−40°) is biztosítsa a rendszer megfelelő működését
 • Nedvszívó-képesség: a fékfolyadéknak fel kell tudnia szívni a fékkörbe bejutó és ott cseppfolyóssá váló párát.

A fékfolyadéknak elég kenőképességgel kell rendelkeznie ahhoz, hogy biztosítsa a mechanikai komponensek akadálytalan működését úgy, hogy közben ne eredményezzen kopást vagy korróziót a fém alkatrészeken, ezáltal ne alakuljon ki rozsdásodás a rendszerben.

A PETRONAS PROTECTION fékfolyadék-termékcsalád tervezésénél és előállításánál a fő szempont a legszigorúbb biztonsági előírások biztosítása volt, és néhány paraméter esetében olyan tulajdonságokkal bír, melyek meghaladják a nemzetközi jogszabályok által előírt értékeket.