1912 – 2012:

med over hundrede års erfaring og teknologi er PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL i dag en ny organisation, som sammenfatter hele historien om de produkter og mærker, som har været på markedet i mange år, og som blev skabt af Fiat for et århundrede siden.

Efter at have delt historie, værdier og erfaring i mange år valgte den malaysiske fabrikant inden for olie og smøremidler PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL at opkøbe FL SELENIA – også kendt som OLIO FIAT eller FIAT LUBRICANTS - i 2008 og opererer nu i over 20 lande på verdensplan, hvor de fremstiller, distribuerer og sælger de bedste olier, funktionelle væsker og antifrostvæsker til bilindustrien.

PETRONAS LUBRICANTS udvikler produkter i samarbejde med Fiat Group og stræber hver dag efter at forbedre produktionsprocesserne for deres motorolier og funktionelle væsker ved at designe væsker til hver enkelt model i takt med udviklingen af motorer, for hver gang at kunne leve op til de internationale specifikationer.

PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL producerer over 30 forskellige mærker, herunder SELENIA, PARAFLU og TUTELA, som er de produkter der fyldes på bilerne på fabrikken og anbefales i instruktionsbogen, hvilket er endnu et bevis på deres enestående kvalitet.

For producenten og bilisterne betyder det at stole på PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL, at stole på et hold af professionelle eksperter og fremragende produkter, som lever op til både sikkerhed, ydeevne, forbrug og miljøstandarder.

SELENIA MOTOROLIE

PETRONAS SELENIA LUBRICANTS: AFGØRENDE FOR DIN MOTOR!

Ved at efterse olieniveauet regelmæssigt, kan du forlænge levetiden på din bils motor. Det er helt afgørende at vælge den rigtige olie for at holde ydeevnen oppe og brændstofforbruget nede, mens du beskytter og optimerer din motor på samme tid.

Petronas Selenias produkter er unikke og originale, hvilket fremgår af certifikatet C.T.R. (Contractual Technical Reference), som er udstedt særskilt for hvert produkt, efter tests udført direkte af Fiat Chrysler.
Contractual Technical Reference bekræfter egnetheden for hvert enkelt Petronas Selenia-produkt af Fiat Chrysler Group.
For at sikre, du vælger de anbefalede produkter til dit køretøj, skal du følge retningslinjerne i din instruktionsbog.


Ved at overholde de planlagte serviceeftersyn og anvende de rigtige smøremidler, væsker og originale reservedele vil du forlænge dit køretøjs pålidelighed og sikkerhed.

​​Fiat Professional - ANBEFALEDE SMØREMIDLER

PETRONAS SELENIA DIGITEK PURE ENERGY

PETRONAS SELENIA DIGITEK PURE ENERGY

Selenia Digitek Pure Energy er et nyt fuldsyntetisk smøremiddel, som er særlig velegnet til de nyeste dieselmotorer.
Den helt specielle viskositetskvalitet og særlige sammensætning giver en bedre brændstoføkonomi og reducerer CO2-udslip.
Det er særligt velegnet til tocylindrede TwinAir motorer, idet det sikrer den optimale beskyttelse af motoren – selv under stort mekanisk tryk, som skyldes megen kørsel i byområder.
De nyeste benzinmotorer forener optimal ydeevne, lavt forbrug, køreevne og støjsvag kørsel takket være en række nye tekniske løsninger som elektrohydraulisk ventilkontrol.

PETRONAS SELENIA WR PURE ENERGY

PETRONAS SELENIA WR PURE ENERGY

Selenia WR Pure Energy er et nyt fuldsyntetisk smøremiddel, som er udviklet til at leve op til de nyeste dieselmotorer.
Fuldt i overensstemmelse med specifikationen ACEA C2 har smøremidlet et lavt askeindhold, hvilket er afgørende i forhold til at beskytte partikelfiltret mod forbrændingsrester, hvilket kan forårsage farlige blokeringer inde i filtret.
Selenia WR Pure Energy 5W-30 er det første smøremiddel, som har et system med høj brændstoføkonomi og er desuden udviklet til at give betydelige besparelser på brændstof sammenlignet med andre produkter med samme viskositetskvalitet.

Selenia Digitek Pure Energy er det eneste smøremiddel, som er specielt udviklet til de nyeste TwinAir motorer og har følgende fordele:

 • Maksimal brændstoføkonomi
 • Overholder lovgivningen om anti-forurening
 • Fuld beskyttelse af motoren – selv ved høje temperaturer
 • Sikrer høj termisk stabilitet

Olien giver en større beskyttelse af de dele af motoren, som er udsat for den største belastning. Selenia WR Pure Energy mindsker især risikoen for forurening af turboen, hvilket ofte er en af hovedårsagerne til en ringere ydeevne og, såfremt det fortsætter, kan resultere i at turboen går i stykker. Med sit lave askeindhold kombinerer dette højeffektive smøremiddel miljøvenlighed med en fremragende brændstoføkonomi samt maksimal beskyttelse af de meget stærke dieselmotorer, vi har i dag.

SAE 5W-30, ACEA C2, FIAT 9.55535-S1 TEKNISK REFERENCE N°F510.D07

PARAFLU KØLERVÆSKE

PARAFLU: EN FANTASTISK BESKYTTENDE VÆSKE TIL KØLERE

Paraflu er et af Petronas Lubricants' mest kendte mærker og omfatter en række forskellige kølervæsker, som ikke kun beskytter køleren i vintermånederne, men som også spreder overskudsvarme og beskytter hele kølersystemet.
Siden 1980’erne har Paraflu været den beskyttende væske, som bruges i alle kølersystemer i biler fra Fiat Group, og væskens originalitet certificeres ved, at den anbefales i Fiats instruktionsbøger og også fremgår af Fiats tekniske specifikationer og standarder.

PETRONAS PARAFLU UP

PETRONAS PARAFLU UP

Monoethylenglycol-baserede kølervæsker med O.A.T. (Organic Acid Technology), særligt velegnet til kølersystemer, som indeholder innovative materialer, herunder lette blandinger (magnesium og aluminium).

 • Beskyttelse −40°C +125°C.
 • Kan fås enten koncentreret eller som “klar til brug”.

For korrekt vedligeholdelse af din bils kølersystem bør du altid vælge Paraflu kølervæsker fra Petronas Lubricants samt originale reservedele fra Mopar®, som alle kan fås via det autoriserede Fiat netværk, da din bilproducent garanterer, at disse dele er sikre, af høj kvalitet, har en lang levetid og er miljøvenlige.

TUTELA SPRINKLERVÆSKE

​TUTELA: PERFEKT SIGTBARHED GIVER HØJERE SIKKERHED

Sigtbarhed er en af de vigtigste faktorer, som har indflydelse på din køresikkerhed.

Petronas Tutela Professional sprinklervæske er udviklet i samarbejde med bilproducenter, som kender de krav, der stilles til moderne materialer, ned til mindste detalje og vil gerne give kunden den bedste kørselsoplevelse. Dette produkt lever op til de høje kvalitetsstandarder, og selv de mest krævende bilisters behov.

tutela_image

Produktets vigtigste funktioner:

Ny koncentreret anionisk overfladeaktiv sprinklervæske.

 • Rengør, affedter og fjerner insekter, myg, snavs og røg uden at efterlade pletter.
 • Sænker frysepunktet i sprinklervæske-systemet i løbet af vinteren, og beskytter mod frost.
 • Udviklet til hurtig og nem rengøring af ruder, vinduer og lygter.
 • Kan bruges på alle de materialer, som det kommer i kontakt med, herunder lak, gummi, plastik og krom.

DÅRLIGT VEJR ER INTET PROBLEM, NÅR DU KØRER MED MAKSIMAL SIGTBARHED.

TUTELA BREMSEVÆSKE

At anvende den rette bremsevæske til beskyttelse af dit bremsesystem er meget vigtigt for, at bremserne fungerer, som de skal, og aktiveres, når de skal.
For at garantere den bedste sikkerhed og optimal nedbremsning ikke at undervurdere væskens vigtige egenskaber, som skal være konstant gennem tiden.

Derfor er det en fast del af Fiat Groups serviceplan, at bremsevæsken skiftes regelmæssigt og mindst hvert andet år.

tutela_brakes_image

​​KØR SIKKERT MED PETRONAS TUTELA BREMSEVÆSKE TOP 4

Bremsevæske indeholder mange egenskaber, og de er alle meget vigtige for både fører og bils sikkerhed:

 • Kogeresistent, så det undgås, at væsken bobler og danner prop ("damplås")
 • Viskositetsindeks, che som skal være passende for at sikre, at systemet arbejder korrekt, selv ved de laveste temperaturer (−40°)
 • Hygroskopicitet: bremsevæske skal være i stand til at opsuge den fugtighed, der trænger ind og danner kondens i bremsekredsløbet.

Yderligere skal bremsevæsken have en tilstrækkelig smøreevne, så det sikres, at de mekaniske komponenter fungerer korrekt, uden at der forårsages slidtage eller korrosion af metaldelene, hvilket kan medføre rust i systemet.

PETRONAS PROTECTION bremsevæske er designet og udviklet i henhold til de strengeste sikkerhedskrav og har egenskaber som overstiger grænserne fastsat i de internationale standarder.