1. a
 2. b
 3. c
 4. d
 5. e
 6. f
 7. g
 8. h
 9. i
 10. j
 11. k
 12. l
 13. m
 14. n
 15. o
 16. p
 17. q
 18. r
 19. s
 20. t
 21. u
 22. v
 23. w
 24. x
 25. y
 26. z
 

A

ABS

ABS-systemet er integreret i bremsesytemet og forhindrer, at et eller flere hjul låser, så bilen ikke skrider ud ved pludselig eller voldsom opbremsning.

A

AQUAPLANING

Aquaplaning forekommer, når dækkene "flyder" oven på vandet på en våd vej.  Når dækkene flyder på vandet, har de ikke længere fat i asfalten, fordi vandlaget løfter dem. Derfor mindskes evnen til at styre og bremse.

A

ADAPTIVE XENON LIGHT

(JUSTERBART XENONLYS)

Dette system styrer forlygternes orientering. Det tilpasser lygternes lodrette vinkel i forhold til vejens overflade og bilens last. Ved at justere lygternes lodrette vinkel, undgår systemet blændning af modkørende bilister og sikrer derved optimal belysning af vejen forude. Selv når bilen er fuldt læsset.

A

AFS

(ADAPTIVE FRONT LIGHT SYSTEM - JUSTERBART FORLYGTESYSTEM)

Dette system styrer forlygternes retning. I samarbejde med  "ADAPTIVE XENON LIGHT"-systemet, får AFS automatisk forlygterne til at oplyse vejen i vejsving, så de følger bilens kurve og oplyser mørke områder.

A

AFS (Full)

(ADAPTIVE FRONT LIGHTING SYSTEM - JUSTERBART FORLYGTESYSTEM)
Dette system styrer forlygternes orientering. I samarbejde med "ADAPTIVE XENON LIGHT" og "AFS" anvender FULL-AFS-systemet specielle funktioner til at oplyse områder, så de passer til kørselsforholdene (BYVEJE, HOVEDVEJE, MOTORVEJE, DÅRLIGT VEJR). Systemet oplyser området foran bilen bedst muligt, så det passer til kørselsforholdene.

A

ASR

(ANTI SLIP REGULATION - ANTI SPIND REGULERING)

Dette system er integreret i ESC-systemet. Det hindrer hjulspind på et eller begge hjul. Uanset hastighed bruger det bremse- og motorkontrolsystemerne til at optimere trækkraften, eliminere hjulspind og genvinde vejgrebet. Systemet bruger signalerne fra ABS-sensorerne til at kontrollere hjulenes rotationshastighed, beregne hvor stort spindet er og genvinde vejgrebet helt. Systemet benytter to metoder til at kontrollere spindet:

1) Hvis begge hjul spinder som følge af for stor overført kraft (som ofte forekommer under aquaplaning eller voldsom acceleration på grus, sne eller is), mindsker systemet motorens omdrejninger
2) men hvis det kun er det ene hjul, der spinder (f.eks. inderste hjul i et vejsving ved acceleration eller lastforskydning), bremser systemet automatisk dette hjul, uden at føreren skal bruge bremsepedalen. Resultatet er det samme som ved selvlåsende differentiale.

ASR aktiveres automatisk, hver gang motoren startes, men det kan nemt deaktiveres ved at trykke på en knap på instruementbordet.

B

Blue&Me

Blue&Me giver dig mulighed for at anvende din mobiltelefon og lytte til din yndlingsmusik, mens du kører - hurtigt og nemt. Systemet har nogle smarte håndfrie funktioner.
Du kan anvende mobiltelefoner med Bluetooth-funktion til at foretage og modtage opkald via bilens lydsystem, du kan bladre i din kontaktliste og se den i displayet og lytte til SMS'er på 10 sprog. Via en USB-port kan du lytte til musik på en MP3-spiller eller på et USB-stik via bilens lydsystem. Der findes også en Blue&Me-version, som giver mulighed for Blue&Me TomTom navigation. Læs mere herom i afsnittene om Blue&Me og Blue&Me TomTom.

B

Blue&Me TomTom

Blue&Me TomTom er en bærbar navigation, som meget nemt kan installeres og tages ud af bilen. Foruden de almindelige Blue&Me-funktioner (håndfri, stemmegenkendelse, SMS-læsning, multimedia-spiller) kan du:
 • Følge grafikken på navigationens skærm og lytte til de indtalte instruktioner via højtalerne.
 • Navigere til det sted, du gerne vil hen, eller få information om din tur.
 • Genfinde en destination i navigationens hukommelse.
 • Benytte bestemte funktioner i navigationen via knapper på rattet eller stemmestyring.
Og endelig, takket være dataintegrationen i bilen, giver GPS'en dig mulighed for at bevare din valgte destination, selvom der ikke er signal - f.eks. i tunneller.

 

B

Bluetooth

Bluetooth er et radiobaseret trådløst transmissionssystem, hvortil der kan oprettes forbindelse indenfor ca. 10 meter i et lukket miljø. Bluetooth er pålideligt, hurtigt (1Mbit/s), energieffektivt og trådløst. PC'er, mobiltelefoner, bærbare computere, PDA'er samt de fleste andre bærbare apparater kan udveksle data via Bluetooth uden forbindelseskabel. Når Bluetooth er tilgængelig i bilen, er det muligt at benytte håndfri kommunikation, således du kan anvende personlige enheder såsom mobiltelefoner og bærbare computere via din bils lydsystem. 

K

KØRSELSVEJLEDER

Dette system bruger et videokamera på forruden til at følge stregerne mellem vognbanerne, og give føreren en akustisk, visuel eller haptisk advarsel, hvis bilen begynder at skifte vognbane. Systemet giver større sikkerhed, i tilfælde af at føreren skulle blive distaheret. Det kan aktiveres og deaktiveres på en knap på instrumentbordet eller på ratbetjeningen.
Systemet fungerer kun under sikre forhold ved middel eller høj hastighed og kun ved manøvrer, der synes ufrivillige (f.eks. vognbaneskift uden brug fa blinklys  eller ved pludselige bevægelser i rattet).
Systemer, der kan give haptiske advarsler (f.eks ved at tilføre moment til rattet så bilen føres i modsatte retning af vognbaneskift), følsomhed og momentets intensitet kan justeres via menuen, og systemet deaktiveres automatisk, hvis det registrerer, at føreren ikke styrer på rattet.

D

DST

(Dynamic Steering Torque- DYNAMISK STYRING)

Dette system er integreret i ESC- og EPS-systemerne. Det justerer virkningen af det elektroniske servostyrings system, for at højne trafiksikkerheden. Under kritiske forhold (understyring, overstyring eller forskelle i vejgrebet ved bremsning) tilfører systemet ekstra moment til styringen, så føreren kan navigere bilen korrekt. 

E

EBD

(Electronic Brake force Distribution - Elektronisk bremsedistribution)

Dette system er integreret i ESC-systemet. Dets formål er at fordele bremsekraften så effektivt som muligt. Ved nødbremsning kan det ske baghjulene låser, da belastningen overføres til den forreste del. EBD mindsker bremsekraften på baghjulene og forhindrer dem i at låse.

E

ERM

(Electronic Roll Mitigation)
Dette system er integreret i ESC-systemet. Det bruger signaler fra bilens sensorer til at vurdere hjulenes tilbøjelighed til at løfte sig fra jorden (f.eks. ved pludselig udsving for at undgå en forhindring) og aktiverer bremserne og mindsker motorens omdrejninger, så hjulene fastholder et godt vejgreb.

E

ESC

(Electronic Stability Control - ELEKTRONISK STABILITETSKONTROL)

Elektronisk stabilitetskontrol forbedrer bilens vejgreb og kørsel ved at korrigere over- eller understyring. Systemet sammenligner den kurs, som bilen skal følge i forhold til rattets position, med den kurs, som bilen rent faktisk følger, og korrigerer enhver forskel ved at mindske motorens drejningsmoment og/eller anvende differentieret bremsning på hjulene.  Systemet modvirker tab af stabilitet og fører bilen på rette spor igen.

K

KURVE TÅGELYS

Disse lys er integreret i selve tågelygterne. De aktiveres, når nærlyset er tændt, bilen kører under 40 km/t, og hvis enten rattet er i en bestemt vinkel, eller blinklyset er slået til. De forbedrer sigtbarheden i mørke ved at udvide det oplyste område af vejen i den retning, bilen kører.

P

Pollenfilter

Dette filter renser luften i kabinen gennem varme- og klimaanlæggets dyser. Det yder beskyttelse mod pollen, sporrer, bakterier, små partikler eller andre forureningskilder.

K

Kombineret partikel - og aktiveret karbon-pollenfilter

Foruden den mekaniske filtrering af partikler (pollen, fint pulver og andre forureningskilder) reducerer disse kombinationsfiltre også giftige gasser og dårlige lugte vha. et aktiveret karbonlag. De giver således både en fysisk og kemisk filtrering, så der opnås et bedre klima i kabinen.

D

DPF

DIESEL PARTICULATE FILTER - DIESEL PARTIKELFILTER

Diesel-partikelfiltret er installeret i udstødningssystemerne på biler med dieselmotorer.  Filtret er indlagt i en enhed, som opfanger og tilbageholder de partikler, som produceres ved diesel-forbrændingen.

L

Luftrenser

Luftrenseren opfanger faste partikler i luften i motorens indsugning og mindsker derved slidtage på motoren.  Luftrenseren og rensekassen spiller også en vigtig rolle i forhold til at mindske den støj, der skabes af motorens indsugning.

F

FIX&GO

Dette er et reparationssæt til dæk. Det reparerer dækkene, uden at de mister trykket, så du kan køre på værksted. Lappe-væsken passer til alle typer dæk. I instruktionsbogen eller på indersiden af sættet finder du instruktioner om, hvordan Fix & Go-sættet anvendes korrekt.

G

GPS

(Global Position System - GLOBALT POSITIONERINGSSYSTEM)

GPS anvender positioneringssignaler fra NAVSTAR, som er et system med 24 satelitter (ejet af den amerikanske regering), som bevæger sig i en bane omkring jorden, 12. stk. pr. halvkugle, og som hele tiden overfører deres postion i rummet samt den nøjagtige atomtid. GPS-systemet anvender data fra disse satelitter sammen med de data, der kommer fra bilens ABS-sensorer (som måler hastigheden på hjulenes rotation), for altid at kunne angive bilens position . Gennem en konstant opdatering af bilens position, kan navigationssystemet guide dig til din valgte destination ved at bruge digitale kort fra en cd-rom eller et SD-kort. 

H

HBA

(Hydraulic Brake Assist - Hydraulisk Bremsekontrol)

Dette system er integreret i ESC-systemet. Det registrerer en nødbremsning på basis af hvor hurtigt og hårdt bremsepedalen aktiveres. Ved nødbremsning tilfører systemet øjeblikkeligt optimal bremsekraft, selv inden føreren har trådt pedalen helt i bund.

H

HDC

(Hill Descent Control)

Dette system holder bilen på den hastighed, som føreren har valgt, ved at lade bremserne arbejde automatisk, mens bilen kører ned ad bakke. Systemet sikrer stabilitet og sikkerhed - især ved lavt vejgreb og under terrænlignende forhold.

H

HHC - Hill Holder Control

​(HSA - Hill Start Assist)

Dette system er integreret i ESC-systemet. Systemet gør, at du kan igangsætte din bil, når du holder på en bakke ved, at holde bilen stille i de 1-2 sekunder, det tager at flytte foden fra bremsen til speederen. Når du stopper bilen, træder du på kobling og bremsepedalerne samtidig. Når bilen holder stille, kan du roligt flytte din fod fra bremsen, fordi systemet lader bremserne være aktiveret i et kort øjeblik (oftest 1-2 sekunder). Herefter slipper bremserne, og bilen vil rulle tilbage, hvis du ikke sætter din fod på bremsen eller speederen. Hvis du skal sætte i gang på en skråning, skal du blot sætte bilen i første gear og starte med at køre, mens du langsomt slipper koblingen. HHC-systemet slipper bremserne, så snart motoren har moment nok til at flytte bilen.

L

LDW

(Lane Departure Warning - ADVARSEL OM VOGNBANESKIFT)

Dette system bruger et videokamera på forruden til at følge stregerne mellem vognbanerne, og give føreren en akustisk, visuel eller haptisk advarsel, hvis bilen begynder at skifte vognbane. Systemet giver større sikkerhed, i tilfælde af at føreren skulle blive distaheret. Det kan aktiveres og deaktiveres på en knap på instrumentbordet eller på ratbetjeningen.
Systemet fungerer kun under sikre forhold ved middel eller høj hastighed og kun ved manøvrer, der synes ufrivillige (f.eks. vognbaneskift uden brug fa blinklys  eller ved pludselige bevægelser i rattet).
Systemer, der kan give haptiske advarsler (f.eks ved at tilføre moment til rattet så bilen føres i modsatte retning af vognbaneskift), følsomhed og momentets intensitet kan justeres via menuen, og systemet deaktiveres automatisk, hvis det registrerer, at føreren ikke styrer på rattet.

L

LED LYSSYSTEM

LED lyssystemer bruger LED-oplysning til køre- og nærlys. 
Den største fordel ved hvide LED forlygter er farven og "farvetemperaturen" på det lys, der udsendes, hvilket næsten svarer til det lys, der er om dagen. LED-lys lader øjet se vejen og vejsiderne i deres naturlige farver, hvilket giver langt bedre kontrast.
Desuden er levetiden for LED-lys næsten den samme som bilens levetid. LED-lys er derfor mere pålidelige  og kræver ingen reservepærer. 

M

MØRKESENSOR

Denne sensor tænder automatisk nærlyset, hvis det bliver mørkere. Systemet kan aktiveres eller deaktiveres fra ratbetjeningen, følsomheden i selve sensoren kan også justeres i menuen.

P

PARKINGSSENSOR

Parkeringssensorerne sidder i bagkofangeren og advarer føreren via en bippende tone, hvis der findes hindringer bag bilen.

R

REGNSENSOR

Denne sensor aktiverer automatisk vinduesviskerne, hvis det begynder at regne. Systemet styrer også viskernes hastighed, så det tilpasses efter regnens styrke. Det kan aktiveres og deaktiveres fra ratbetjeningen. Sensorens følsomhed kan også justeres fra menuen eller ratbetjeningen.

D

DRL

(Daytime Running Lights - KØRELYS) 

Disse lys tændes automatisk, når motoren startes. De forbedrer trafiksikkerheden ved at øge den passive sigtbarhed, dvs. de gør din bil mere synlig for modkørende bilister. De er særligt effektive, hvis solen står lavt på himlen eller genspejles i vinduerne langs smalle gader i byen. 
Kørelys er i overensstemmelse med specifik europæiske lovgivning fra 2012.

S

SMART BEAM

Dette system bruger et videokamera på forruden til at genkende lyset fra andre køretøjer og lys i byer til at vælge det lys, der passer til forholdene og afstanden. 
Systemet fungerer kun ved middel eller høj hastighed. Det sikrer maksimal sigtbarhed om aftenen og om natten uden at blænde modkørende biler. Systemet kan aktiveres og deaktiveres i menuen.

T

T+

(Traction Plus)

Dette system forbedrer trækkraften ved igangsætning på steder med dårligt vejgreb og terrænlignende forhold.

T

TPMS

(Tire Pressure Monitoring System - Dæktrykskontrol)

TPMS består af fire ventiler og fire sensorer (en af hver pr. hjul) og af en kontrolenhed forbundet med dem. Systemet kontrollerer dæktrykket og registrerer årsagen til lavt dæktryk (punktering eller for lidt luft pumpet i dækket). Systemet forlænger dækkets levetid, da det rigtige tryk mindsker slidtage betydeligt. Det er også med til at reducere omkostningerne på brændstof, da selv en lille reduktion af dæktrykket kan øge forbruget.

T

TSR

(Traffic Sign Recognition - GENKENDELSE AF SKILTE)

Dette system bruger et videokamera på forruden til at genkende og informere føreren om trafikskilte vedr. fartgrænser og forbud om overhaling.

T

TTC

(Torque Transfer Control)

Dette system er integreret i ESC-systemet. Den mindsker bilens tendens til understyring under acceleration i vejsving ved at tilføre bremsemoment på det inderste forhjul, således at der tilføres mere moment til det yderste hjul. Systemet viser elektronisk effekten af et mekanisk selvlåsende differentiale og giver mange fordele i forhold til håndtering og ydeevne.

W

WINDOW BAG

Window bags er "gardinairbags", som sidder på siden af taget og er dækket af en beklædning. Window bags beskytter hovederne på passagerer, som sidder foran og bagi ved påkørsel fra siden.