Hvad omfatter garantien?

Ved købet af din nye bil starter din garanti fra den dato, hvor bilen registreres i dit navn. Der er ingen begrænsninger for kørte kilometer. Garantien omfatter følgende:
  • 24 måneders garanti på bilen
  • 36 måneders garanti hvad angår lak
  • 8 års garanti mod rustgennemtæring.
Præcise betingelser og evt. undtagelser kan læses i Service- og Garantihæftet, som du finder i din bil.

Hvad omfatter reservedels-, tilbehørs- og reparationsgarantierne?

​Arbejde mod betaling eller installation af tilbehør, som er foretaget hos en Fiat Professional forhandlere, er dækket af en 24 måneders garanti uden kilometerbegrænsning (reservedele udsat for slitage er ikke omfattet heraf). Garantien omfatter udskiftning eller reparation af de pågældende reservedele eller tilbehør samt den nødvendige arbejdskraft.
Du vil blive bedt om at fremvise kvittering for udført arbejde samt for betaling af reservedele, tilbehør og reparationer, for at garantien kan være gældende. Ved at fremvise disse dokumenter, kan du benytte alle autoriserede forhandlere i Europa.

Kan garantien forlænges ?

Du kan forlænge bilens fabriksgaranti i op til 7 år fra første registreringsdato, eller til bilen har kørt 150.000 km. Du kan tilkøbe 1 år af gangen, og garantien kan overdrages til ny ejer, hvis du sælger bilen
Den Udvidet Garanti kan tilkøbes alle Fiat, indtil bilen er 23 måneder fra første registreringsdato.

Er den almindelige garanti en forlængelse af garantien på bilen?

Nej, den almindelige garanti dækker mangler eller defekter på de elektroniske og mekaniske dele på din bil.  Læs mere i kontraktens betingelser for yderligere information.

Hvorfor bør man anvende originale reservedele?

Det skyldes, at det kun er den producent, som har udviklet, designet og fremstillet dit køretøj, som virkelig kender alle dets detaljer. 
Originale reservedele er resultatet af vores vedvarende engagement indenfor forskning og udvikling af nye innovative teknologier. Enhver reservedel undersøges grundigt, når den designes og fremstilles, for at sikre pålidelighed, en ordentlig standard, optimal ydeevne og sikkerhed over tid.

Hvor finder jeg en oversigt over tilbehør til min bil?

Du kan finde den samlede oversigt over tilbehør, som er kategoriseret efter model, samt koder og priser. Udvalget kan ses på hjemmesiden under hver model.

Hvorfor bør jeg anvende originalt tilbehør?

Dette skyldes, at det kun er den producent, som har udviklet, designet og fremstillet din køretøj, som virkelig kender alle dens detaljer.
Originalt tilbehør passer perfekt sammen med alle mekaniske og elektroniske dele i din køretøj. Alt tilbehør bliver grundigt kontrolleret, når det designes og fremstilles, for at sikre pålidelighed, en ordentlig standard, optimal ydeevne og sikkerhed over tid.

Kan jeg forbinde to telefoner til Blue&Me samtidig?

Blue&Me giver dig mulighed for at forbinde  op til fem mobiltelefoner med deres telefonbøger. Dog kan der kun oprettes en forbindelse ad gangen.

Kan jeg installere Blue&Me, efter jeg har købt bilen?

Nej. Systemet kan ikke installeres, efter du har købt bilen.

Hvilke musikformater kan jeg bruge sammen med Blue&Me?

Blue&Me er kompatibelt med de sædvanlige Media Player-formater: mp3, mp4A, mp4, wav og wma. AAC-filer kan afspilles i nogle biler. 
Blue&Me kan ikke afspille  DRM-beskyttede lydfiler.
Det anbefales at bruge Windows Media Player til konvertering af filer.

Hvilke afspilningsliste-formater kan jeg bruge sammen med Blue&Me?

Blue&Me er designet til at fungere med afspilningslister i WPL-format (Windows Play List).

Jeg har mistet koden til min bilradio. Hvad gør jeg?

Opsøg din Fiat Professional forhandler og medbring legitimation samt registreringsattest som bevis for, at det er dig, der ejer bilen.
Forhandleren beder derefter Fiat Group Automobiles om en kopi af koden til bilradioen i din bil.
Du betaler udgiften for udstedelse af koden. Udstedelse af koden tager ca. en uge.

Hvor tit skal min bil til service?

Hvor ofte, din bil skal til service, er beskrevet i oversigten over planlagte services i din bils instruktionsbog

Findes der nogen servicepakker?

Du har mulighed for at tegne en Fiat Professonal Tryghedsaftale, som giver dig økonomisk tryghed via forudsigelig driftsøkonomi. Aftalen kan gælde fra 1 til 5 år, og op til 300.000 km i perioden.

Hvor kan jeg få udført service på min bil?

Vi anbefaler at få service udført på et autoriseret Fiat Professional værksted. Du skal gemme din kvittering, hvis du har fået udført service på et uautoriseret værksted, så du ikke risikerer, at dine garantirettigheder bortfalder. 

Kan jeg montere dæk af samme størrelse men med forskellige hastighedsindeks på min bil?

Ja, du kan godt montere dæk af samme størrelse, men med forskellige hastighedsindeks på din bil, uden at anmode om særlig tilladelse (f.eks. fra Q160KM/T max til R 170 KM/T max). Du skal anmode om tilladelse i alle andre tilfælde.

Hvor kan jeg anmode om tilladelse til at skifte dækstørrelse?

Hvis du ønsker at skifte til en anden dækstørrelse end den, der er vist i instruktionsbogen, skal du spørge din forhandler, hvilke dæk der kan monteres på dit køretøj, som er typegodkendt af Fiat Group Automobiles.

Hvad er forskellen på dækkene 19” M+S (mudder og sne) og M+S vinterdæk (varme)?

M+S dæk passer til forskellige overfladetyper (mudder og sne) og kan anvendes i stedet for snekæder i overensstemmelse med de gældende færdselsregler. Der findes helårsdæk, som kan bruges året rundt, og M+S vinterdæk (varme), som er specialfremstillet til vinterbrug, så bilen kører bedre i sne og is.

Hvordan fungerer Fix & Go-sættet?

I instruktionsbogen og den vedlagte folder i Fix & Go-sættet kan du læsere nærmere om, hvordan det anvendes. Vejledningen bør læses grundigt inden anvendelse.

Hvad er Contact?
(Denne ordning gælder biler dækket af garanti perioden, og som er registreret den 01.01.2013 eller senere)

Contact er et mobilitetsprogram for kunder hos Fiat Group Automobiles.
Contact omfatter en række muligheder for autohjælp i Europa*. Programmet er helt komplet og fungerer optimalt.  Når du kører bil med Contact, kan du køre bil med ro i sindet.

(*) Læs venligst i bilens Service- og Garantibog hvor der står, hvor ordningen gælder, forhold, begrænsninger samt undtagelser.

Hvordan kan jeg forlænge perioden for vejhjælp?

Du skal kontakte din autoriserede Fiat Professional forhandler, som er med i Contact -programmet, og få foretaget et 2. års service efter gældende serviceplan, og anvende originale FGA-reservedele. Servicet skal foretages inden for den tidsfrist (tid eller km. stand), som er vist i serviceplanen i din instruktionsbog.

Hvornår er jeg berettiget til en lånebil? (Gælder, så længe bilen har 2 års fabriksgaranti)

Hvis din bil bryder sammen, og det vil tage mere end 4 timer at reparere den, vil din Fiat Professional forhandler, som skal udføre reparationen, stille en gratis lånebil til din rådighed i op til fire dage.                                          I tilfælde af ulykke vil Fiat Professional forhandleren, som udfører reparationen, stille en lånebil til din rådighed, som gratis kan benyttes i max. 4 dage - men kun hvis din bil er skadet i et sådant omfang, at den ikke kan køre, eller at den ikke er sikker for passagererne: denne service tilbydes kun, hvis bilen efterfølgende er bugseret hen til en Fiat Professional forhandler.
Du skal følge de vilkår og betingelser, der er udstedt af biludlejeren, såfremt bilen er lejet. 
Du skal afholde omkostninger for evt. forsikring, betale selvrisiko i tilfælde af ulykke, betale evt. depositum (også ved brug af kreditkort) samt brændstof. 

Mit køretøj er brudt sammen. Hvad kan jeg gøre?

Kunden er sikret autohjælp 24 timer i døgnet året rundt (2 år fra i. reg). Hvis du har brug for autohjælp, og din bil er brudt sammen, skal du ringe på hovednummeret* i de fleste europæiske lande og vælge "Autohjælp" eller “International Service”, hvis du er uden for Europa.
Henvis til dit Service- og Garantihæfte i de lande, der tilbyder denne service.
* 80608800

Hvordan kan jeg få adgang til en lejebil?

Hvis din bil ikke længere er dækket af den oprindelige garanti, kan du kontakte en autoriseret forhandler, og spørge, om du kan få stillet en lånebil til rådighed (mod betaling)* i den tid, det tager at reparere dit køretøj.

* Denne service tilbydes af forhandlere/autoriserede værksteder, som er tilmeldt ordingen og har de nødvendige godkendelser.