Voertuiggarantie

In de aankoopprijs van uw nieuwe Fiat Professional is een garantie van 24 maanden inbegrepen die begint vanaf de afleverdatum en geen kilometerbeperking heeft.

De garantie biedt dekking van het voertuig tegen fabricagefouten, die gratis zullen worden verholpen met behulp van originele of gereviseerde onderdelen.

Werkzaamheden onder garantie worden uitgevoerd door de Fiat Professional Servicecentra en omvatten:

  • reparatie of vervanging van het defecte onderdeel;
  • levering van verbruiksmaterialen die nodig zijn om de reparatie onder
  • garantie uit te voeren.

Tijdens de duur van de garantie kunt u ook van wegbijstand profiteren.

car-warranty-image

Garantie op de lak

Het voertuig is gegarandeerd tegen fabricagefouten in het lakwerk voor een periode van 36 maanden vanaf de afleverdatum. De garantie voorziet in het volledig of gedeeltelijk opnieuw lakken van het voertuig om alle fouten te elimineren, in overeenstemming met de standaardvoorwaarden van de fabrikant.

Garantie tegen doorroesten

De structuurelementen van het koetswerk zijn gegarandeerd tegen doorroesten veroorzaakt door corrosie, wanneer deze van binnenuit plaatsvindt.

De garantie voorziet in de reparatie en/of vervanging van elk origineel structuurelement van het koetswerk dat beschadigd is door doorroesten en is 8 jaar geldig vanaf de datum dat het voertuig is afgeleverd.

Wij raden u aan de specifieke voorwaarden van uw dekking in uw garantiehandleiding te controleren.

BREID UW GARANTIE UIT EN BESPAAR


Wist u dat u dankzij Mopar® Vehicle Protection uw standaard 2 jaar fabrieksgarantie kunt verlengen?
Om onze klanten een zorgeloze rijervaring te bezorgen werd een uitgebreide en flexibele waaier aan garantieverlengingen en onderhoudsproducten ontwikkeld speciaal voor u.


Hulp bij pech onderweg

Met de wegbijstand kunt u te allen tijde profiteren van de volgende zaken:

(*) Raadpleeg het garantieboekje van de auto voor methodes, voorwaarden, beperkingen en uitzonderingen voor de dienstverlening.

free-togo-image1

Drive&Go is het mobiliteitsprogramma voor Mopar® klanten dat u toestaat om in alle gemoedsrust te reizen, door gebruik te maken van een pechdienst die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar is.

Drive&Go biedt eigenaars van Fiat Professional voertuigen een reeks uitgebreide, praktische programma's voor hulp bij pech onderweg, geldig in heel Europa *.

(*) Raadpleeg het garantieboekje van de auto voor methodes, voorwaarden, beperkingen en uitzonderingen voor de dienstverlening.

Onderhoud

GEPROGRAMMEERD ONDERHOUD

Alle voertuigen moeten regelmatig onderhouden worden.

Daarom heeft de Fiat Groep voor elk voertuigmodel/-versie dat zij produceert een Geprogrammeerd Onderhoudsschema opgesteld dat noodzakelijk is ter bescherming van de bedrijfscondities en de efficiency.

Naleving van de aanwijzingen van het Geprogrammeerd Onderhoudsschema betekent het optimaliseren van de prestaties en het brandstofverbruik van uw voertuig en garandeert, tijdens zijn levensduur, inachtneming van de wetten en voorschriften met betrekking tot emissies en vervuiling, door het in de juiste conditie te houden om aan de wettelijk verplichte periodieke controles te voldoen.

Ontdek wat Mopar® Vehicle Protection biedt.

ONDERHOUDSTIP

Mopar® beveelt een reeks onderhoudsbeurten en controles aan, afhankelijk van de kilometrage van uw auto.

Raadpleeg het instructieboekje voor speciale tips voor uw auto.​

Instructieboek

istructions_image

Hebt u uw instructieboek of garantiehandleiding verloren?

U kunt deze in elektronisch formaat doorbladeren op eLum, de officiële website van Fiat Group Automobiles met de garantiehandleidingen en instructieboeken voor uw Fiat Professional.